Logo
Nazad
0 13. 4. 2022.

Pametni i održivi sektor prerade hrane integracijom pojmova tehnologija koje proizilaze iz Industrije 4.0

Cilj ovog preglednog rada je procijeniti mogućnosti primjenepojmova industrije 4.0 uključujući optimizaciju velikih podataka, integraciju senzora, umjetne inteligencije, Internet stvari (IoT) što dovodi do najnižih mogućih troškova i najvećeg mogućeg učinka putem pametne kontrole procesa, održive proizvodnje i praćenja. Senzori su vitalne komponente industrije 4.0 i različite vrste detektora i senzora se koriste u industriji pakiranja hrane za prenošenje informacija o kvaliteti hrane i povećanje sigurnosti hrane. Ovdje će se diskutirati o vremensko-temperaturnim indikatorima, vizualnim (u boji) indikatorima, indikatorima O2 i CO2, indikatorima svježine, pH indikatorima, indikatorima otrova i indikatoru radio frekvencije koji automatski otkriva i prati proizvod. Na temelju korištenja kreditne kartice moguće je otkriti ponašanje kupaca i potrošača. Virtualne trgovine popularne su za uredske radnike. Korištenjem umjetne inteligencije moguće je izraditi robotsku kuhinju koja može kuhati prema željama korisnika, a za rezanje hrane u određenim oblicima koristi se tehnologija 3-D printanja.

Pretplatite se na novosti o BH Akademskom Imeniku

Ova stranica koristi kolačiće da bi vam pružila najbolje iskustvo

Saznaj više