Logo
Nazad
0 23. 9. 2011.

DETERMINATION OF PROCESS PARAMETERS DURING PRODUCTION OF AUTOCHTONOUS MILK PRODUCTS ON FAMILY FARMING

U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje sira, masla, sirnih namaza, te pecenog sira. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade proizvoda, koji su proizvedeni po tradicionalnoj recepturi . Provedene su fizikalno-kemijske analize polutvrdog sira, te masla. Senzorsko ocjenjivanje svih proizvoda proveo je panel od osam ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanja sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, naknadni okus u ustima i konzistencija. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, sirevi, maslo, sirni namazi, te peceni sir, svrstani su u tradicionalne proizvode vrhunske kakvoce


Pretplatite se na novosti o BH Akademskom Imeniku

Ova stranica koristi kolačiće da bi vam pružila najbolje iskustvo

Saznaj više