Logo
Nazad
M. Lukić, A. Včev, N. Cetina, Željko Pirički, Marija Adam Perl, J. Kuti, A. Lukić
0 2004.

Influence of nutrition on pathogenesis of gastroesophageal rephlux disease and adenocarcinoma oesophagus

Dijeteticko istraživanje, provedeno dijeteickim upitnikom, ukazuje na prisutnost znacajnih pokazatelja nepravilne prehrane koji su mogli djelovati na patogenezu gastroezofagusne refluksne bolesti i adenokarcinoma jednjaka. Bolesnici sa Barettovim jednjakom i adenokarcinomom jednjaka uglavnom konzumiraju hranu brzo (70-85%), preferiraju jako vruce ili hladnu hranu (80-90%) te jako zacinjenu hranu (60-75%), dimljenu hranu (55-75%) te konzumiraju alkoholna pica (70-75%)i crnu kavu (100%) i pusaci su (80-90%).


Pretplatite se na novosti o BH Akademskom Imeniku

Ova stranica koristi kolačiće da bi vam pružila najbolje iskustvo

Saznaj više